Stockholm i mitt hjärta

99150-2699150-2599150-26
Tisdag och onsdag har tillbringats på ön Nässlingen (http://www.nasslingen.com/) i Stockholms skärgård. Jag hade oturen att vara tvungen att avbryta min semester för en workshop i en underbar skärgårdsidyll med god mat och fantastisk omgivning. Dessutom kostade det inte en krona, för mig alltså! :)


Sigge har varit hos gammelmatte, brorsan, moster och morsan i Öjebyn där han har växt och växt. Han väger nu 10(!) kilo och börjar allt mer se ut som en riktig hund, även om det är mycket ben och lite övrig kropp.

Imorgon tar vi tåget upp till Kiruna för att trakassera husse ett tag. På söndag anländer en kompis som även han har blivit utdeporterad till vildmarken! Vad är det med dessa karlar som förvisas från Luleå? Något galet måste det då vara...


Bröllop i Klövsjö!

Posering
Nu har vi varit på bröllop i Klövsjö! Och vilket bröllop sen! Tyvärr blir det nog aldrig något bröllop för vår del, för vem kan toppa detta??

Bröllopet inleddes med middagsbuffé på fredagen i Storhogna fjällhotell. På lördagen hann vi med lite sightseeing, en fjällpromenad och samt bad och bastu i hotellets spa. Klockan 15 började bröllopet i Klövsjö kyrka, den vackraste kyrka jag någonsin besökt. Vigseln innehöll mycket musik ackompanjerat av fiol och piano.

Kvällen tillbringades i hotellets vinterträdgård där vi åt trerätters, sjöng en hel massa och lyssnade på lagom långa tal! När sedan festen sprakade igång dansades det till höger och vänster till det lokala husbandet som lät som en hel orkester!

På söndagen bar det iväg hemåt för att åter igen besöka IKEA samt hälsa på några kompisar i Umeå. Sent igår kväll anlände vi till Unbyn för att hämta Sigge som härjat runt hos "farmor" och "farfar".


Härmed vill vi också passa på att tacka brudparet för en underbar helg i Klövsjö och ett outstanding bröllop!!!!!





Sigge Globetrotter

I lördags besökte vi en stuga i Lillå - mitt ute i nowhere i krokarna kring Bodträskfors, Harads och skogsbrand. Det var ett himla mysigt ställe där Sigge lekte med en 15 kilo tyngre Björnhundstik vid namn Jill. Det var fullt ös hela dagen så lilleman var lagom trött framåt kvällen.
99150-14Stugan99150-11Sigge&Jill

I söndags åkte vi till Jenny, Lasse & Zeke i Skellefteå. De är nyblivna husägare och vi är så avundsjuka. Mest på själva husgrejen men läget på deras hus är helt fantastiskt! 4 km från stan med lite bykänsla och många kringelkrokiga promenadvägar och utflyktsmål ett stenkast bort!
99150-1599150-13

Idag påbörjas 3 veckors semester för Emmas del och då beger vi oss till stugan. Till helgen ska Sigge bo borta för första gången för då drar vi till bland annat IKEA(!). Fast egentligen är det ett bröllop i Klövsjö som är huvudattraktionen har jag hört!!!


Myspys

99150-9PussGungstolI gungstolen
Idag har regnet fallit över Luleå. Äntligen säger vi!

Det bästa med regniga dagar är att man helt oförskämt får stänga in sig och bara tokmysa! Så det gör vi idag!

Sigge väger nu 8 kilo och växer så det knakar. Det är inte länge kvar nu innan han inte får plats i gungstolen, vår tillflyktsort för myspys eftersom att säng och soffa är strängt förbjudna...

Fullt ös medvetslös!

99150-499150-2
Helgen har tillbringats i ett hektiskt tempo för oss alla men i synnerhet för lilla Sigge. I fredags fick Sigge sin första skogstur, något han uppskattade i hög grad. Han sprang omkring som en tok och såg överlycklig ut! Aldrig trodde vi att lite barr och blåbärsris kunde driva hunden till fnatt?

Lördagen tillbringades på Nolia för vår del och med brorsan, morsan och moster för Sigges del. På kvällen åkte vi till Boden på ett födelsedagskalas och där var Sigge givetvis mäkta populär! Alla machokillar ville sååå gärna pussa på den söta hunden! Tänk vad några öl och en söt hundvalp kan göra med machoheten?

På söndag besökte vi en auktion på förmiddagen, hjälpte till vid en husrenovering vid lunch och besökte Storforsen på eftermiddagen! Varje gång man är där undrar man varför man inte åker dit oftare, jättekonstigt alltså! Kvällen avslutades med en god middag och trevligt sällskap i Vidsel innan bilen bar hemåt mot Luleå.

99150-699150-599150-3


Emma + Sigge = SANT

Sigge&Emmapuss
Nu testar vi att skriva i den nya bloggen. Den andra penntrollsbloggen får nu gå till handlingarna, jag tyckte att den här var mycket bättre layoutmässigt. Dessutom blir den en bra start på den nya egna hemsidan!

//Emma & Sigge

RSS 2.0