Ny vardag

Vid Matojärvi (mindre)

Nu har valet kommit och gått och för vår del är det inte bara ett härligt blått Sverige som hägrar, även en helt ny vardag börjar ta form. 

Första jobbveckan har passerat för Emmas del och 6 veckors semester är över. En härlig och skön semester även om man känner sig allt annat än utvilad! Höstsemester är verkligen toppen - vi har fått lite av sommaren och mycket av den färgsprakande hösten med den höga härliga luften! I september är verkligen Norrbotten och Lappland som bäst, även med god konkurrens av vårvintern i april.

Bilden ovan är tagen vid Matojärvi i Kiruna under en solig höstpromenad förra veckan. Några fjäll blev det aldrig men det är nästan lika gott att bara vara i Kiruna när det är "finväder". Med tanke på hundvänligheten och de underbara motionsspåren är Kiruna en guldstad - hur skumt det än kan verka!

Sigge har tappat tänder nu och han ser verkligen för rolig ut (se foto nedan). Vi har börjat på valpkurs på Luleå BK och hittills är kursen inte till min belåtenhet, men vi hoppas på att det ska bli bättre!

Husse är förpassad till Kiruna nu de närmaste 2-3 veckorna så Sigge får ställa upp som kelgris, haha.


Till helgen väntar innebandy och valpkurs. Förhoppningsvis hinner vi med en skogssväng också om vädret tillåter!




Valtider

Duell

Nu är det valtider och för mig, Emma, är det jobbiga tider. Jag blir så himla engagerad och vill övertyga allt och alla, jag blir upprörd och exalterad - precis som den dramaqueen jag är.

Igår såg jag Duellen i SVT och det var då ett underhållningsprogram av hög rang. Att två människor kan brinna för samma sak men på så olika sätt!!!

Imorgon ska jag gå och "poströsta", det som numera kallas förtidsrösta. Jag har sedan länge bestämt mig men det känns lite konstigt att rösta i förväg. Men så får det bli. På valdagen befinner jag mig nämligen i fjällen *längtar*.

Sista semesterveckan nu och jag har varit "mammaledig" totalt 6 veckor. Siggemannen blir 15 veckor nu och väger kring 12 kilo. Han blir bara roligare och roligare att umgås med och man börjar verkligen se att det är en liten individ som växer fram. Nästa vecka börjar vi på valpkurs i Luleå BK:s regi, det ska bli spännande! Jag tycker visserligen att han är lite i det yngsta laget, men något ska vi nog få ut av det!




Härliga fjäll

Nyss hemkomna från Kiruna, höst, regn och rusk.

Men vi hade trots allt en trevlig vistelse. I lördags begav vi oss till Abisko för en mindre dagstur. Vädret var kyligt och tråkigt när vi gav oss av, men allt eftersom tittade solen fram och dagen utvecklades till en härlig höstdag!

Nu ser vi verkligen fram emot vår inplanerade fjälltur om drygt 1 vecka! Det ska bli så härligt!

Sigge uppskattar också fjällen, även om han sannerligen inte är någon fågelhund med näsa för ripa!



Idag har Emma jobbat och Sigge har varit ensam på riktigt för första gången. Det har gått oförskämt bra, om man nu vågar säga så. Ta i trä!

RSS 2.0