El-vira

Eljo Trend strömbrytare
Renoveringen går framåt.
Nu har vi nya fräscha strömbrytare. 60-talsbrytarna med självlysande knappar är ett minne blott. Vi har numera även automatsäkringar. Välkommen till 2000-talet.

Bäbbe B är nu 32 veckor gammal. Det innebär 2 kilo tung. Och att B nu övergått från liten söt blivande fotbollsspelare till ett tacklande innebandyproffs... i alla fall känns det så. Pang med axeln så åker mamsen över sargen...

Jag är ute efter s.k. dinglis till barnvagnen. Jag vill inte ha de där djuren som finns på alla affärer, helst skulle jag vilja ha en hund eller ett får men det verkar svårt att hitta. Hittade denna på nätet, den var gullig och grön - bäbbens påtvingade favoritfärg.


Forfarande enorma problem med pojknamn. Kommer det ut en sån får vi problem. Tjejnamn har vi nästan spikat. Även om jag ibland får andra små snilleblixtar - såsom att min farmors andranamn är himla vackert: Elvira. Men o så långt. Fast det skulle ju klinga fint med blivande morfar elektrikern....

Tips mottages tacksamt på pojknamn. Relativt vanliga, max 2 stavelser och inte med ett y-slut.

God fortsättning på helgerna. Snart nytt år! Vi lyckas nog med att få en 09-a verkar det som... puh.

December


Börjar att se ut som en Michelingumma. V 30 / 40. Snart redo att kläcka???

Michelingumman består av Bäbbe B samt ett okänt antal julmust från glasflaska och minst 1 saffranssemla / vecka.


Våra fina voffar ute på lunchpromenad i snön!

Kök och vardagsrum



Denna tapet hamnar i köket samt fondvägg i vardagsrummet. Det är alltså samma som i hallen men i en annan färg. Vi eftersträvar lite helhet i 60-talshuset! :)

Tapeter och sånt


Idag har vi varit och handlat 35 tapetrullar. Det blir en hel del tapeter när man ska renovera 90 kvadrat i ett slag.

Bilden ovan visar den tapet vi har valt till hallen. Resten av tapeterna har också en vit botten men lite andra mönster. Jag tror att det kommer att bli bra. Det kommer definitivt att bli ljusare. Helst med det nya fina golvet. Jag ser verkligen fram emot tills allt är klart, även om det är ett tag tills dess.

Snart är det jul. Det enda som märks av det hemma hos oss är de miljoner tomflaskor som har innehållit julmust. Tror att julmust är min IT-grej just nu.

Nu ska jag fortsätta med mitt lördagsnöje. Äta Polly och leta vitvaror på nätet. Orkar inte med så mycket med ikväll. Har varit på en 2-timmarspromenad med 9 kilo extra. Det känns.

Kicker

Numera är det inte bara Bäbbe B som kickar.

Min fina födelsdagspresent/julklapp är rätt bra den med!



Relativt lugn helg just nu. Snön vräker ner och här hemma gör vi försök till förberedelser inför renoveringen. Det går så där. Sambon snörvlar omkring med bihåleinflammation och jag kånkar runt min numera otympliga kroppshydda!

Umeå

Nu har jag passerat snart-30-strecket. Känns helt OK.
Jag struntade helt enkelt i att fira. Inget kalas i år med andra ord!

Tackar för alla gratulationer som jag fått och alla fina presenter.

Födelsedagen tillbringades i Umeå. Jag och J åkte ner i lördags för en kombinerad 5-årsdag/födelsedag/visit-helg. Vi mös på café, gick lite på stan samt en trevlig middag med några kompisar. Sist men inte minst fick vi träffa en väldigt tuff liten tjej som kämpar nere i Umeå tillsammans med hennes härliga föräldrar!

Umeresan resulterade i två inköp till Bäbbe B. Äntligen kan vi pricka av skötväska och åkpåse på "att-ha-listan". Vi hittade jättefina och prisvärda på Stadium som passar perfekt på vagnen! :)
EVEREST DREAMER BABY
Till veckan kommer vårt nya kök i platta paket. Vi har börjat att riva inredningen så det är inte mycket julstämning hemma hos oss! Men det kommer att bli så fint när det är färdigt... Vi får bara hoppas på att Bäbbe B stannar i magen under tiden.. jag ska försöka knipa så gott jag kan!

Kommande vecka innebär 3 julbord och en hel del föreberedelser inför renoveringen. Dessutom ska jag försöka åka ner till Piteå och hälsa på mina fastrar!

RSS 2.0