Österrike!

Nu är vi tillbaka från Österrike!  En härlig och oförglömlig vecka i ett otroligt vackert land. Vi åkte tillsammans med Hannas "Urgrossmutter", d.v.s. hennes farmorsmor och vi hade det verkligen jättetrevligt - alla 4!

Vi bodde i norra Österrike, närmare bestämt "landskapet" Niederösterreich - "länet" Waldviertel
och kommunen Grosse Schönau - 18 mil norr om Wien.

Vi hade turen att bo i ett "eget" hus medan vårt värdfolk bodde två km bort i ett annat hus. De är Österrikare men talar flytande svenska så vi hade verkligen möjligheten att upptäcka landet på ett sätt som man inte skulle ha gjort som "vanlig" turist. Förutom att vi såg en massa saker så provade vi även landets mat. Wienerschnitzel givetvis men även vildsvin och rådjur stod på menyn. Ett och annat österrikiskt bakverk slank också ner!

Till Österrike åker vi gärna igen! Vi vill gärna se Alperna samt få en rejäl dos av Wien. På grund av värmen och avståndet blev det inte något besök i staden Wien den här gången.


Första flygturen...


Första dagen käkade vi glass på värdshuset i Grosse Schönau


Sen en visit i närmaste staden Weitra


Upp för backen till slottet Weitra


Wachau - Donaudalen som vi besökte dag 2


Käkade lite marillenknödel - aprikosknödel! Mums!


Vinodlingar överallt i dalen


Framme i Krems. 36 grader varmt!


Huset vi bodde i


Dag 3 slappade vi lite i Ottenstein - ett badställe vid floden Kamp innan vi drog vidare till slottet Rosenburg. Den här dagen var det uppåt 38 grader så det var skönt med AC i bilen!



Tillsammans med Hans i Rosenburg under....

... fågeluppvisningen! Hur jag hamnade där med min fågelskräck vette gudarna! FY! Men det uppskattades av de övriga i sällskapet så det var bara att bita ihop. Men falkar, ugglor, gamar och ÖRNAR.... huh!



Vy över Grosse Shönauområdet


Middag i Harmanschlag - en by på gränsen till Tjeckien


Stift Zwettl - ett kloster från år 1138.


Storkar i klostret!


Wien från ovan. På väg hem...

Visit to Vienna

Imorgon lyfter vi! Hannas första flygresa!

Schönbrunn Palace with pond

Two Lipizzaners of the Spanish Riding School

Vienna State Opera



Det ska bli skönt att komma bort ett slag!

Nu är det över...


Begravningen av min älskade vän skedde i Öjeby kyrka den 15 juli kl. 13.00.
Det var en fin stund.
En tjej från Framnäs sjöng Som en bro över mörka vatten samt Himlen är oskyldigt blå. När vi gick in i kyrkan sken solen, när vi kom ut regnade det. Men att regndroppar faller såsom tårarna gör, det rår inte stjärnorna för...

Vi sjöng tre psalmer. Härlig är jorden, Var jag går i skogar berg och dalar samt Bred dina vida vingar. Kyrkan var fylld av musik, precis som jag tror att hon hade velat...

Istället för blommor skänktes gåvor till förmån för cancerforskning och till BRIS. Dessutom finns numera en minnesfond instiftad i hennes namn. Stipendium kommer att delas ut av Framnäs till elever med särskilt kreativ, utvecklande förmåga inom ord eller konst.

Tack till Er som hedrade Ingers minne.

Boden!

I helgen var det tävling i Boden. Jag blir så less!!! Det funkar aldrig för mig och Sigge. Det har ju börjat gå så mycket bättre på träning nu och så tävlar vi och allt blir pannkaka! Exempelvis har vi numera rekord i antal hinderfel på en bana (i alla fall är det nog nära maxgränsen)... 55 fel på en agilitybana! Han rev alla hinder utom två och hade dessutom fel på både upp- och nedväg på kontaktfälten.... visst vi blev inte diskade men det var ju ett av de sämsta lopp vi gjort!

Man kan tro att vi har världens sämsta samarbete! Och det är det som gör mig så less. Sigge är ju egentligen otroligt samarbetsvillig och är en ren dröm att ha omkring sig. Enormt lyhörd. Otroligt lugn och sansad för att vara BC och dessutom ordentligt stabil mentalt. Men på agilityplanen... ja då är han som en explosion! Och vårt ekipage blir ett okontrollerat ekipage.... ÅÅ suck. Gnäll gnäll. Men jag känner mig så uppgiven!

Jag tar en paus nu. Från agilityn. Känns sorgligt på något sätt att ta en time-out från det som jag tycker är riktigt roligt - men just nu ÄR det inte roligt. Jag är totalt instabil och det funkar inte. Sista loppet i Boden fick jag blackout. Jag visste inte alls vad jag skulle göra. Jag hittade ingen linje, förstod inte.... PANIK! Och givetvis - det blev ett skämt!

Men... Sigge är ändå bäst! Bara så att ingen började tvivla på det här mitt i allt gnäll. Jag borde nog ägna mig åt något annat ett tag. Som vallning. Men jag vet inte om jag orkar med det just nu.... det är rätt mycket känslor där ute i fårhagen.


Prins Sigge och Drottning Ling. Full fart i sandnäset i lördags.


Vallar-Sigge

Duktiga duktiga Siggemannen


Kurs!

Jag och Siggemannen går kurs i dagarna två för Hans Nordgren. Hittills har jag ett bra intryck! Idag har vi tränat på start- och kroppspositioner samt grunderna i serpentiner. För mig är det även bra att få tips på att hantera en snabb hund på ett "söligt" sätt utan att stressa!!

Film från en av dagens utmaningar:


Pigan är en exemplarisk kursdeltagare. Hon har sovit under agilitypassen och varit vaken på rasterna. Duktig tjej! Vi får se om det fortsätter så imorgon...

Mina snyggon



De är rätt busiga också - trots att vissa uppnått en rätt mogen ålder (9 år och 8 mån)...

Observera vem som alltid är först!!!

4 månader

Nu är pigan 4 månader.
Den senaste veckan har vi börjat lite med smakportioner. Potatis har stått på menyn och hon är lite skeptisk...

Apropå skeptisk. Boffarna var något skeptiska när de var tvungna att posera med 4-månadersdamen... Sigge gillar INTE att hon har börjat lugga honom!

Och så avslutningsvis den sedvanliga månadsdagsbilden...

Piteå slutresultat

Söndagens lopp resulterade i:
Hopp 1: 3 rivningar = 15 hinderfel. Näst snabbast tid av alla gav ändå en 9:e plats. Jag är mycket nöjd med det här loppet. Bra flyt, synd att han rev men det får vi träna vidare på.

Agility 1: Here we go again. En övertänd Sigge är svår att samarbeta med. Efter att han tjorvat till det i slalomen och vägrat lugna ner sig, valde jag att promenera förbi resten av hindren och diska oss. Jag hoppas att det kanske ger resultat i nästa tävling. Det är inte OK att svamla på planen.

Sammanfattningsvis är jag både halvnöjd och extremt missnöjd med helgens tävlande. Jag hade nog hoppats på mer men vi är väl inte där ännu. Till veckan blir det 2 dagarskurs och därefter tävling i Boden till helgen. Vi får se hur det går då. Jag har inte anmält mig till fler tävlingar i sommar och Bodenhelgen får ge en fingervisning om huruvida jag ska göra det eller ej. Det är alldeles för mycket projekt att tävla om det aldrig ger något resultat - jag vill i ärlighetens namn inte vara i klass 1 längre. Då kan jag lika gärna ta nya tag nästa säsong.

Ikväll har voffarna fått spabehandling. Kloklippning, borstning och bad stod på schemat. De ligger i varsin Bia och surar nu.... men fina är de! En av dem måste dessutom "banta" så det blir lite extra promenader här framöver och snålt med rester i matskålen för lilla silltunnan...

Piteå lördag

Lopp 1 Agílityklass 1: Diskning på en tunnel som låg under balansbommen. Förstod att det inte skulle gå. Annars ovanligt bra lopp med en avslappnad och duktig Sigge. Perfekt slalom!

Lopp 2 Hoppklass 1: Fiasko. Övertänd Sigge i ett av de värre tubbelracen vi gjort.

Förresten... Nu är Ling tillbaka för gott.


Sigge och Ling på Kluntarna 2007

Tävling snart

Hu. Imorgon är det tävling. I piteå. Jag är nervös - det känns som att det gäller lite nu. Jag vill så gärna att det ska gå bra och jag känner att vi är förberedda. Visst, man kan alltid träna mer. Jag har inte några större förhoppningar eller mål. Jag blir nöjd om vi har ett bra flyt i loppen och klarar minst en slalom felfritt.

Vi har varit ute på klubben idag. Lite serpentinträning och en massa slalomträning stod på schemat.

Heja Sigge!

No more öken


Jippie! Nu har vi snart en ordentlig uppfart utan sandhögar... Detta är det s.k. bärlagret. Sedan ska vi lägga gårdsgrus som är lite snyggare...

Igår fyllde mamma, svärmor, mormor år. Så här glad var hon.


Och.. om någon möjligen har missat: Benny Anderssons Orkester har kommit ut med nya skiva - på ENGELSKA! Story of a heart. Innehåller You are my man, Our last dance och min superfavorit Fait accomplit i engelska versioner. Riktigt bra. Dessutom finns det en ny Sjöholmlåt som givetvis är fantastiskt bra! Story of a heart/Sommaren du fick. Ett tips för nördar som jag.
Story Of A Heart - Benny Andersson Band - Musik

RSS 2.0