V36


Här kommer en relativt nytagen bild på mig och min mage (tagen v.35). Titta mest på magen, min övriga stil är ingenting att beskåda.
Jag har lite fotoångest så när jag väl blir övertalad att ställa upp på magfotografering har jag slubbiga kläder, fettigt år och en sur min....

Hoppas att jag ser gladare ut när bäbben kommer ut  :)

Sov du lilla videung...

GULLIVER Spjälsäng
SPJÄLSKYDD SÄNG LABAN

Snart kanske man kan börja boa för Bäbbens ankomst. V.35 nu så det är inte länge kvar tills man får bädda ner Bäbben i sin säng...

Vi ska iväg till IKEA till veckan och hämta hem spjälsängen. Sedan måste jag nog göra en rajd till Barnens hus snart... har blivit sjukligt kär i Labansetet för spjälsängar.... Spökena på spjälskyddet är sååå söta :)

Tält

Tanken är att vi ska ut och tävla igen till sommaren. En förutsättning är ju förstås att blivande pappan följer med och tar hand om Bäbbe B när jag och Sigge räjsar ute på planen. Den blivande pappan har dock ställt ett ultimatum. Ingen assistans utan ett eget tält. Så nu måste vi skaffa oss ett tält att ta med oss på tävlingarna i sommar.

Jag vill köpa ett sånt där enkelt-att-sätta-upp-tält, typ Hansesgårdens.


Men det är ju inte direkt billigt. Är det någon av er agilitytokar som har tips på ett liknande tält för mindre pengar, eller är det detta som gäller?

Så här ser vår tävlingsplanering ut för 2009:
- Skellefteå 23-24/5
- Piteå 4-5/7
- Boden 11-13/7
- Gällivare 1-2/8
- ÅbynByske 22-23/8
- Luleå 12-13/9
- Jokkmokk? 14/11

Det blir således inte några långa resor i år. Jag hade velat åka ner till Gotland men det får nog vänta till ett annat år. Jag är nöjd och glad om vi tar oss ut på banorna. Vi har alltså inte några speciella mål för tävlingssäsongen - man får helt enkelt ta det som det kommer - ett hinder i taget...

En nolla i 9:e månaden

Igår tog jag med mig Siggemannen för lite agilityövningar i ridhuset. Tanken var att köra några enstaka hinder för att min agilitytok skulle få ha lite roligt som omväxling.

Väl där så blev vi båda så agilitysugna så det slutade med att vi provkörde en enklare klass 1-bana. Ambitionen var att ta ett hinder i taget och köra så länge det gick.

Det gick ända fram till mål. Felfritt.

Alla som har sett oss ute på banan vet att felfritt är inte något vårt ekipage lyckas med varje dag. Det har typ aldrig hänt - inte ens på träning.

Slutsatsen är alltså att agility i 9:e månaden funkar oerhört bra. Hmm, undrar om man borde anmält sig till Haparanda. Ett agilitylopp 1 vecka innan beräknad förlossning kanske kan sätta igång en värk eller två.... :)

Slänger in en film från vårt debutlopp förra året. Inte direkt felfritt!
 

Det fläktar

EFT70466W
Nu har vi fläkt så nu kan man laga mat igen! :)

Köket börjar så smått bli färdigt. Bänkskivor på plats. Nu ska diskmaskin installeras och kaklet ska upp på väggarna.
Längtar tills att hallen och sovrummen får nya golv. Borde inte vara så länge kvar nu?

På söndag ska vi förresten träna agility! Hurra! Jag ska åka till stallet och bara ta med mig Sigge. Han ska få köra lite slalom, kontaktfält och sådant, d.v.s. agilitygrejer som inte kräver så mkt movement från mig! Jag börjar gå lite knackigt nu, kan knappt hålla mig upprätt för alla sammandragningar och förvärkar....

Fixerad

Igår var vi till barnmorskan och fick veta att Bäbbe B har fixerat sig med huvudet neråt.
Jag är "bara" i v.34 och i mina böcker står det att fixering brukar ske ca 2 veckor före förlossningen för förstagångsföderskor.

Hmm. Är det dags att stressa med renoveringen nu? Tänker Bäbbe ploppa ut redan nu??

I övrigt fick vi veta att magmåttet är 32 och det är precis på medelkurvan. Hjärtljuden har sjunkit något och ligger på 130. Tidigare låg de på 140-150 vilket enligt myten skulle indikera på en flickbäbis, men nu indikerar de istället en pojkbäbis... Aldrig ska man bli riktigt klok. Vi får väl helt enkelt veta om 4-8 veckor...

//Emma


Renoveringsstatus



Nu har köket fått tapeter. Alla köksskåp är på plats. Nu är det bara installation av fläkt och vitvaror samt montering av lådor, karuseller o.s.v. som är kvar sedan är köket nästan klart! Observera att furufönstren är ett minne blott.

I lördags när jag vaknade sken solen ute. Jag blev bländad i vårt nya ljusa hus. Wonderful.

Idag ska vi beställa kakel. Det blir ett vitt matt kakelmosaik från Svenska kakel. Det är 5*5 cm och heter Malaysia.


Nytt golv

På begäran lägger jag in lite bilder från renoveringen. De är tagna med mobilkamera så kvaliteten är inte den bästa. Bilderna ska visa de nya golvet som vi lagt i kök/vardagsrum. Det ska så småningom växa och täcka hela boytan, d.v.s även hall och 3 sovrum, med undantag för ca 2kvm klinker som hamnar vid entren.

Golvet nyinlagt utan köksskåp.


Nu har vi börjat sätta upp skåpen och elementen är nymålade - nästan som nya.

Golvet är ett laminatgolv från Pergo och heter Herrgårdsek (Virginia oak). Det är ett ljusare stavat ekgolv.

I helgen ska det tapetseras i kök/vardagsrum och köksskåpen ska hitta sin riktiga plats. Förhoppningsvis hinner vi förbi Elgiganten för att hämta ut vitvarorna. Därefter ska renoveringen flyttas vidare mot hall och ett av sovrummen (bäbbens blivande rum som just nu agerar mitt dressingroom).

Trevlig helg...

Köksmöbler

Äntligen har vi hittat nya köksmöbler. Efter en del övertalning blir det alltså nya möbler i det nya köket. Bye bye stora fula furubord med omatchade osköna stolar.

Det blir ett bord i ekfaner från IKEA (Bjursta) med plats med upp till 10 pers! Stolarna kommer från DUKA och är så där härligt avtorkningsbara, d.v.s. i skinn. Jag tror att det kommer att bli najs!

BJURSTA Matbord
Men än så länge är det ett tag kvar tills möblerna får se dagsljuset. Igår fick vi rinnande vatten och innan veckan är slut hoppas jag på både tapeter och installerade vitvaror. Vår gamla 70-talsfrys la av lämpligt nog under julhelgen så det ska bli skönt med en ny.

Gott nytt år

Nu har 2009 kommit och vi kan konstatera att vår Bäbbe B kommer att födas på rätt sida av årsskiftet. Nu har det inte längre någon större betydelse när men vi hoppas på att den ligger och jäser där inne i ungefärus 40 veckor totalt... d.v.s. 7 veckor till! Givetvis vill vi ju att den ska vara färdig när den kommer ut - men det hade varit snöpligt att få en liten i slutet av december. Jag har ju lovat mig själv att försöka att inte skaffa några decemberbarn - är ju ett själv och jag vet hur trist det är under de 25 första levnadsåren. Därefter är man faktiskt ganska nöjd med att vara född sent på året.. man är ju nästan evigt ung! :)

Idag har vi gjort det sista viktiga stora inköpet. En bilbarnstol.

Den har fempunktsbälte och s.k. bas, d.v.s. det viktiga funktionerna förutom de självklara - en säker stol.

Nu är det bara en säng + tillbehör kvar plus en massa småtjafs som vi vill ha men kanske egentligen inte behöver...

Det hade varit läge för en årskrönika tillika målformulering för 2009 idag men jag väntar ett tag. Är på flykt från målarfärgen och befinner mig just nu i Piteå så det får bli en summering en annan dag.

Gott nytt år och god fortsättning önskar vi er!

RSS 2.0