Gällivare

Solen sken i Gällivare. Det var en positiv överraskning!

Däremot var inte våra resultat någon höjdare. Jag är ömsom nöjd och ömsom arg och besviken.

Lördag
Hopp 1.
Första loppet gick jättebra. Vi hade ett superfint flyt och gick i mål på den snabbaste tiden. Vi har varit dåliga att träna hoppteknik och det syns. Det blev totalt 4 rivningar och 20 fel. En 9:e plats.

Agility 1.
Kaos och katastrof. Han blir extra överladdad av balanshindrena och racade på som en galning.
Diskning.

Efter dag 1 hade vi uppnått vårt minimimål: att diska oss i max i 1 lopp. Så vi stannade kvar och laddade inför söndagen.

Söndag
Agility 1.
Kaos och katastrof igen. Det började hyfsat men han totalignorerade att han skulle ta däcket före den lockande tunneln. Han sprang förbi däcket och in i tunneln. Jag gav honom ett skarpt "nej" och han sprang tillbaka genom tunneln igen. Jag var då tvungen att markera att detta INTE var OK, så jag tog tag kring nacken på honom och gav honom ett ordentligt nej. Domaren blev inte nöjd men jag blev i alla fall inte avstängd. Efteråt fick jag en del kommentarer om att det inte hör hemma i agilityn att göra så o.s.v. men jag hävdar att jag känner min hund och det är inte kunskapen som brister när han gör så. Han måste få veta att jag inte kan godta vad som helst. Man måste få säga till sin hund det är min mening. Sedan kan man göra det på olika sätt och jag anser att sättet jag gjorde det på är inom ramen. I reglerna står det att man inte får ge hunden "starkt obehag" och det gjorde jag verkligen inte.
Diskning

Hopp 1.
Här gick det bra igen och vi hade ett bra flyt tills han vägrade(!) på en tunnel. Antar att det har att göra med incidenten i f.g. lopp eftersom jag var lite otydlig. Jag blev lite ställd och dabbade bort mig i handlingen. Han kom fel i slalomen och vi fick 2 vägringar där = disk.

Gällivaretävlingen var kanske inte en av våra bästa stunder, men jag tycker att det går bättre och bättre. Nu ska vi träna på hopphinder fram till Bodentävlingen där det lutar åt att vi bara ställer upp i hoppklasserna tills vi har godtagbara kontaktfält.

Det bästa med helgen: sol och värme i Gällivare samt att vi vann den efterlängtade Saltalouktaweekenden på lotteri!!! :)

Det sämsta med helgen: mygg mygg och åter mygg

Tunnelmannen

Idag åker vi upp till Gällivare! Det vankas tävling på BHK Malmen. Spännande....

Domare är Anders Bergqvist. Tydligen även kallas han även tunnelmannen. Det låter ju lovande?

Jag och Anneli körde en bana av honom igår på träningen. Det var inte mindre än 6(!) tunnelingångar och 1 säck. Jag har sett banor med uppåt 10 tunnelingångar... hmm(?).

Fördelen med tunnlar är att man inte kan riva dem. Det ska mycket till om vi får felpoäng vid en tunnel. MEN. Det är ruskigt lätt att diska sig om tunnlarna är lockande och har kluriga ingångar.

Målet för helgen:
- Disk i maximalt 1 lopp

Och ännu hårdare målsättning:
- Diskar vi oss i båda loppen på lördag så åker vi hem. Pronto.

Så. Vi får väl se hur många dagar vi stannar.

Gällivare i övrigt känns mindre skoj. Jag brukar hålla mig undan så här års. Alla är bortresta, förutom myggen. Dessutom är det sällan väder värt en sommar. Men, det är sommarmarknad så lite liv och rörelse kanske man får se! Jag ska försöka dra upp sambon på Dundret för lite midnattsol och våfflor i toppstugan!

Förändringens vindar

Nu är vi på G att utrota 70-talet från huset.

Midsommarhelgen har tillbringats med att tvätta fasaden, skrapa, grundmåla och slutligen kladda dit första lagret täckfärg.

Dessutom har vi grävt bort diverse grödor i direkt anslutning till husgrunden samt rivit bort bron/altanen på framsidan.

Snart är det bruna ett minne blott!



 

Kurstajm

Nu har äntligen vallningskursen startat i Rosvik. Det var första gången igår och det blir hela 9 gånger till!
Denna sommar ska vi bli vallningsproffs - haha!!

Förutom kursen måste jag försöka lägga in något träningspass utöver för att hinna träna på det jag lär mig... Vallning är som sagt mer än svårt för en sån som mig!

Linda var snäll och fotade oss igår så här kommer lite bilder! 

Tack för fotona!

    

Umeå Nordmaling

Nu är vi tillbaka från västerbottensturnén och vi har nog slagit rekord i antalet diskningar på en och samma helg!

Fredag 6/6
Lag agility: Diskning
Hopp 1: 19:e plats av 40 starter. 10,89 fel
Agility 1: Diskning

Lördag 7/6
Hopp 1: Diskning
Agility 1: Diskning
Lag hopp: Diskning

Söndag 8/6 Nordmaling
Agility 1: Diskning
Hopp1 : Diskning

Puh! 7/8 lopp blev alltså diskningar. Inget att jubla över.. MEN:
- Loppen var mer kontrollerade än i Jokkmokk
- Det vi hårdtränat fungerade d.v..s slalom, kontaktfält m.m.
- Sigge river mindre
- Vi har varit felfria fram till diskningarna så det bådar gott!

Inför Gällivaretävlingen blir det att öva på ledarskap. Jag kommer inte att acceptera att han bogserar in mig på banan igen. Kör han den stilen bryter vi loppen så räkna med fler diskningar framöver!

Nedan lite bilder som folk varit så snälla att fota på oss! TACK! :)

Bilderna kommer från http://lennart.serv.se

Bilderna kommer från buspudlarna

Och som bonus några bilder från Jokkmokk som Emma fotat


RSS 2.0