Snöstorm!

Snöstorm!
Nu är den omtalade stormen här och jag lovar: att vara hundägare är inte alltid en ynnest. H.E.R.R.E.G.U.D! Det är gräsligt att gå ut, men Sigge älskar det! Han har inte tid att göra det han ska när det är så många snöklimpar att jaga... Suck. Jag är något less.

Enligt de senaste observationerna blåser det ca 17 m/s i stormbyarna och de är många så här vid vattnet. Vid snöstormar är det tydligen inte lika positivt att bo strandnära...

Jag har beredskap i jobbet så vill det sig illa blir jag inkallad till telefontjänst. Vi får hoppas på att nätet klarar elleveranserna under helgen....

Nu ska jag springa till TV:n och kika vem som åker ut ur Idol. Jag hoppas att någon av killarna ryker, ex Johan eller Snygg-Erik.

Sådan matte sådan hund!

Innebandyhund




Vintern är här?

Första snön!

Nu är vintern här! Dock vet vi inte om den är här för att stanna, det återstår att se!

Sigge tycker att den nyanlända snön är mycket spännande. Likaså de högar av löv som föregick den...

Bilderna nedan visar "dagen före snön" samt den numera obligatoriska lövjakten vid varje promenad.


Snart helg...

Inspirerad av Nina (http://hem.passagen.se/ninaonorton/) har jag i väntan på att gå hem gjort ett personlighetstest. Nedan kommer resultatet:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.


Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

Testet är gjort på http://www.zapera.com/survey/demo/personality/ och stämmer ganska överens med min personlighet. Det är nog i stora drag hur jag skulle beskriva mig själv med några få undantag. Eftersom jag dels är känslosam och dramatisk och dels logisk och rationell så blir just den biten lite svårtolkad...

Idag är det som sagt fredag och om 45 minuter får jag gå hem från jobbet. Jag har relativt mycket att göra nu men idag känner jag mig helt utpumpad så jag längtar mest hem till soffan!

I helgen blir det slappande och ett barndop. Lite städning borde också hinnas med!

Vintern börjar närma sig Luleå, än är det dock inte någon snö. Men det är KALLT. Brr...
Domkyrkan
Domkyrkan

Kulturhuset
Kulturhuset på uppbyggnad, det blir väldigt stiligt! Mitt jobb syns också ;)


Hbg, spårskog och drömmar

Kom hem från Helsingborg i fredags efter en mycket givande blixtvisit. I Hbg var det sommar så på torsdagkväll åt vi lyxig middag på en urmysig restaurang vid kajen. På vägen dit passerade vi ett gäng båtar vars lyxighet vi aldrig skådat i den så kallade hamnstaden Luleå.

Besöket i Hbg fick mig att komma ihåg hur mycket jag älskar Skåne och jag bara måste dit igen snart. Det får inte gå 10 år tills nästa gång!

Efter skåneresan har jag, Sigge och hussen haft fullt upp. Lördag förmiddag tillbringades i Måttsund på valpkurs där vi fick prova på spårning för första gången. Det gav verkligen mersmak även om Sigge än så länge har lite problem med motivationen. Men, vi får väl jobba på och hitta retningar som passar honom. En spårkurs ska vi då definitivt gå i framtiden - det är bestämt!


Efter spårkursen drog vi en sväng på stan och passade på att ta en Latte på Roasters innan vi drog vidare. På eftermiddagen/kvällen hälsade vi på en av Johans kompisar vars fru jag inte träffat på närmare 10 år när vi spelade fotboll ihop! Kul återseende! :)


Idag söndag har matte spelat två matcher, en vinst och en förlust. Därefter körde vi lite spår igen innan vi besökte svärmor och co i Unbyn. Sigge hade tydligen växt sedan sist, förstår inte alls vad de menade haha. (Kolla bilden nedan)


Och nu till drömmarna. Vi vill ha hus! Helst igår! Idag har jag och hussen suttit och dregglat över huskataloger och vi kan inte vänta tills det blir "vår" tur.. Men som alla vet har vi kvar en bit innan husdrömmarna kan bli verklighet - det är visst någon som måste bli insläppt i Luleå igen?


Jag, Emma, går dessutom och drömmer en hel massa om hur jag kan utveckla mig själv och min jobbsituation. Helsingborgsbesöket har gett mig en mängd uppslag så nu är det bara att ta mod till sig för att presentera dem för chefen... Det sorgliga är dock att jag är väl medveten att alla mina drömmar och planer kommer att rinna ut i sanden direkt när jag sätter fotet på jobbet... Mitt jobb har nämligen en förmåga att inte alls ta fram det bästa ur mig - snarare tvärtom.. Suck.

Det blev ett långt inlägg idag men det går ju ett tag mellan uppdateringarna så...




Helsingborg

Kärnan

Imorgon bär det av till Helsingborg! Det var nio år sedan jag var där sist och jag ser verkligen fram emot det! Tyvärr blir det en snabbvisit, jag är inte ens där ett dygn! Men något ska jag väl hinna se i alla fall. Vi ska bo centralt på ett relativt fint hotell. Imorgon kväll blir det med all sannolikhet lite utgång med god mat och på fredagmorgon ska vi besöka Öresundskraft. Det ska bli mycket intressant!


Idag kommer vår Kirunafarare hem. Det var över 4 veckor sedan vi såg honom senast så det känns skumt. Är nästan lite nervös haha.


Återkommer till helgen med bilder från Helsingborgsresan (förhoppningsvis). Bilden ovan har jag lånat från Helsingborg.se


Seriepremiär

Seriepremiär

Igår hade vi seriepremiär med både damlaget och mixlaget. Jag, som varit mäkta förkyld den senaste veckan skulle bara dit och heja men det slutade med att jag spelade två matcher på raken! Oj? Men roligt var det. Tyvärr så förlorade vi båda matcherna - något jag inte riktigt kan förstå med tanke på att vi egentligen var bättre än motståndarna, men men. Bättre lycka nästa gång kanske...

Annars har det inte hänt så mycket. Husse är fortfarande i Kiruna och det är mer än 4(!) veckor sedan han var hemma. Känns sådär om du frågar mig! Ska bli spännande att se om Sigge känner igen sin husse när han väl kommer hem...

Valpkursen börjar lida mot sitt slut och jag kan tyvärr konstatera att den inte varit särskilt givande för vår del. Vi har fått lite socialträning och kommit igång med träningen, det var väl det. Nu planerar vi att gå en klickerkurs i Hundhusets regi nästa gång, det borde ge mer output.

Nu ska jag nog fortsätta jobba. Är inne och smygbloggar lite!

Ps. Wow, Carl Bildt som utrikesminister? Imponerande... http://bildt.blogspot.com/ Ds.



RSS 2.0